bring

*/ ?>

bring

Bring är ett av Nordens främsta transportföretag, och verksamheten omfattar i princip alla typer av logistik- och lagertjänster: från bud i form av cykel och bil, till ordinär postverksamhet, specialtransporter, lagerlösningar och finansiella tjänster.

bring – Spåra, Live Tracking, Track and Trace Service

Spåra, boka och skicka med Mybring

Mybring är Brings webbtjänst som alla med giltigt kundnummer får tillgång till. Det är i princip en webbplattform där du kan spåra och kolla status på dina försändelser, få tillgång till rapporter, boka nya leveranser, skriva ut fraktsedlar, se statistik och mycket mer. Tjänsten är kostnadsfri och ger en stort frihet för dig som kund hos Bring i och med att du nu kan hantera största delen av transportens olika element själv.

Bring – Norge i sitt essä

Bring är ett av Nordens främsta transportföretag, och verksamheten omfattar i princip alla typer av logistik- och lagertjänster: från bud i form av cykel och bil, till ordinär postverksamhet, specialtransporter, lagerlösningar och finansiella tjänster. Bring ägs av Posten Norge, vilka alltid arbetar efter ledord som pålitlighet, öppenhet och respekt. I Sverige sysselsätter företaget omkring 3000 anställda, medan de globalt har uppemot 20 000. I Norden är Posten Norge-koncernen den fjärde största aktören på marknaden, 2013 tog den hand om total 37,8 miljoner paket samt ungefär 2 miljarder brev. Bring är den förgreningen av koncernen som återfinns i de andra nordiska länderna.

Brings företagshistorik i korthet

Fröet till vad vi i dag känner som Bring såddes 1950 av svensken Tore Lauritzson, som samma årtal grundade Helsingborgs Frysehus i Skåne. Tore Lauritzson var vid tidpunkten en framstående civilingenjör som under 40-talet fått upp ett stort intresse tillika engagemang för djupfrysningens alla element. Med Helsingborgs Frysehus gjorde han allvar av vad han länge drömt om, ett företag specialiserat på fryslagring, frystransport och infrysning. Många av hans idéer var banbrytande och han var själv ofta mycket involverad i de tekniska lösningarna gällande deras metoder. Tack vare ett skarpt entreprenörsöga lyckades han dessutom framgångsrikt expandera Helsingborgs Frysehus genom att till exempel se tidigare oanade möjligheter på snabbmatsmarknaden.

1956 erbjuder han Sveriges första snabbmatshamburgare i Burger-grill utanför Gröna Lund i Stockholm, och två år senare har samma man lyckats etablera infrysningsverksamhet i Frankrikre, Tyskland och England. 1978 förvärvas företaget av ASG, men Frigoscandia (som Helsingborgs Frysehus numera heter) blir åter självständigt 1994.

Företaget blir förvärvat av ett antal företag under de nästkommande två decennierna, men det är inte förrän 2005 när Norska Posten köper dem, som vi börjar få det Bring vi känner idag. Till 2008 skulle det dröja, då företaget slutgiltigen byter namn till Bring Frigoscandia.

Bring erbjuder omfattande transportlösningar

Transportföretaget har alla typer av fraktlösningar som ett företag kan tänkas önska. Tjänsterna som beskrivs här inbegriper uteslutande erbjudanden från företag till företag och eller privatpersoner. Deras bud- och expresstjänster finns i stort sett hela Norden och det unika med dem är att de inte bara fraktar till hela världen, från dörr till dörr, lokalt etc., utan det är framför allt deras vilja till miljövänlig effektivitet som särskiljer dem från konkurrenterna. I och med deras nära samarbeten med lokala distributörer och speditörer får du alltid den snabbaste leveransen när du bokar med Bring, då de inte drar sig för att hitta till exempel cykelbud i de fall det är snabbare eller lika snabbt som via bil.

Deras pakettjänster, för företag som vill skicka paket till antingen privatpersoner eller företag, är beryktade för deras korta leveranstider och säkra transport – dessutom kan du i hög mån anpassa vilken typ av fraktlösning du vill ha med deras smarta tilläggstjänster. En mer utförlig beskrivning av deras paketservice kan du läsa längre ned på sidan.

Som om inte redan nämnda tjänster var nog finns även alternativ för större transporter det vill säga styckegods- respektive partigodsfrakter. Med dessa medel kan du skicka dina större partier inrikes och utrikes, både med lastbil, flyg och till sjöss. Om du har särskilda önskemål erbjuder Bring till och med specialfordon som kranbilar, tippbilar och långgods. Landvägen kan ditt gods även gå till så långt som Centralasien och Mellanöstern. Bring har många medarbetare med specialkompetens rörande förtullning och dylikt, på så vis kan du få skräddarsydd hjälp i såna frågor, skulle du ha några.

Bring Citymail är en populär tjänst som i princip innebär en brevbärarservice exklusivt för företag, föreningar och organisationer. Med den här typen av post avses exempelvis fakturor, kontoutdrag, reklam och tidningar. Din post kan även levereras till utlandet, för närmare information ombeds du kontakta Brings kundservice. Digimail är ett sidoprojekt som sprungit ur Bring Citymail, som enbart har hand om digital post – något som blir allt vanligare i vår tidsålder.

Till ytterligare specialanpassade transporter samt lagerlösningar tillhör tempererade varianter för gods och varor som är temperaturkänsliga. Även specialgods som till exempel kan vara farligt kan transporteras via Bring. Kontakta dem för en skräddarsydd lösning till ditt unika problem.