Bussgods

*/ ?>

Bussgods

Ett av de mest prisvärda och miljövänliga fraktalternativen för post och paket som ska skickas inrikes heter Bussgods. Med ombud och stationer på över 600 platser runt om i Sverige är Bussgods ett av det mest tillgängliga alternativen på marknaden. Deras transporter sker uteslutande i bussar, många av dem samtidigt i bruk för persontransport, vilket medför effektivitet och minimal miljöpåverkan.

Bussgods – Spåra, Live Tracking, Track and Trace Service

Bussgods – Miljövänligt och enkelt

Det går kanske inte lika snabbt som med dedikerade godstransporter skräddarsydda efter dina behov, men det du skickar anländer trots allt till mottagaren oftast inom ett par, tre vardagar, och det till ett mycket överkomligt pris.

Bussgods vänder sig till både privatpersoner och företag, med dem kan du skicka allt från mindre paket på 1 kg till 35 kilograms bussboxar eller artiklar med fasta priser som cyklar, bildäck och barnvagnar. Försändelserna går oftast att spåra, men då endast utvalda ombud har möjligheten att registrera det som skickas bör du alltid dubbelkolla med expediten i fall du önskar spårning av det du skickar.

Skicka med Bussgods

Bussgods frakttjänster går av naturliga skäl enbart med buss, och med undantag för viss prioritering (mer om detta under tilläggstjänster) tar all transport lika lång tid, lite beroende på hur passa mycket och stort du skickar. Transportföretaget erbjuder däremot ett stort antal alternativ gällande emballage och dylikt. Alternativen är som följer:

Eget paket är det som gäller om du föredrar att packa din försändelse själv. Priserna varierar beroende på hur stort paketet är, hur mycket det väger och vart det ska. Som ett exempel kostar ett paket på 2 kg som går från Uppsala till Skövde och har dimensionerna 20x10x30 cm 150 kr.

I det fall du föredrar att köpa färdigt och frankerat emballage är Bussbrev förmodligen värt en funderare. Det är vadderade kuvert som inkluderar porto, du hittar dem hos alla ombud och bussgodsstationer. Bussbreven är gjorda i miljövänligt material och kommer i två storlekar:

  • 1 kg (39 x 26 cm), som kostar 85 kr.
  • 3 kg (51 x 35 cm), som kostar 110 kr.

För större försändelser är deras färdigfrankerade Bussboxar ditt bästa alternativ. Även dessa är gjorda i miljövänligt material och du hittar dem hos alla deras ombud och stationer. Boxarna kommer i följande storlekar, med respektive prisuppgifter:

  • 5 kg (35 x 29 x 19 cm), 125 kr.
  • 10 kg (37 x 24 x 28 cm), 155 kr.
  • 20 kg (47 x 39 x 28 cm), 220 kr.
  • 35 kg (51 x 40 x 35 cm), 295 kr.

Bussgods erbjuder även fasta priser för vissa typer av gods. Förutsatt att objekten är väl paketerade kan du till förmånliga priser skicka följande föremål som i vanliga fall inte låter sig skickas så lätt: Snowboard, däck, fälgar, cykel, skidor med fodral, gitarr med fodral, barnvagn, tvillingvagn och golfbag. Priserna varierar även här, men räkna med ungefär 500 kr för att skicka en cykel från Stockholm till Umeå.

Tilläggstjänster

Privatpersoner såväl som företag har alltid möjligheten att betala extra för diverse tilläggstjänster i samband med att försändelsen går iväg. Det kan röra sig om garantier, extra försäkring och tempererade transporter. Låt oss ta en titt på vad de har att erbjuda.

PRIO innebär att din försändelse för 63 kr extra får prioriterad status, vilket i klarttext innebär att försändelsen alltid får företräde i transportfordonen. När du skickar med Prio kan du räkna med snabb och säker transport av ditt gods, oavsett om du är privat- eller företagskund.

Garanti är en tilläggstjänst som lämpar sig väl i fall där punktlighet är av största vikt. Om du köper till Garanti får din försändelse en exakt ankomsttid, och om ditt paket mot all förmodan inte når mottagaren inom avtalad tid så betalas fraktkostnaderna tillbaka till dig. Tillägget kostar normalt den dubbla fraktavgiften, varav minsta kostnad är 250 kr, plus moms.

När du som företagare vill vara säker på att du får betalt är tilläggstjänsten Efterkrav förmodligen av intresse. Med den här tjänsten lämnas inte det skickade godset ut till mottagaren förrän Bussgods fått betalt av adressaten.

Utkörning/Inhämtning är en ortsberoende tjänst där Bussgods erbjuder dörr till dörr-transporter av försändelser. Av naturliga skäl är tjänsten endast tillgänglig i tätortsområden. Filmfrakter och kyltransporter är två tjänster som innebär speciella transportförhållanden, antingen på grund av varorna eller omständigheterna. Filmfrakt är helt enkelt transport av biofilm runt om i landet, medan kyltransport i vissa fall kan erbjudas när det som skickas är känsligt för vissa temperaturer.

Bussgods samarbetar med Länsförsäkringar och tillsammans kan de erbjuda en tilläggsförsäkring kallad Varuförsäkring, som ytterligare skyddar din försändelse för olyckor och annat, förutsatt att det är korrekt emballerat förstås.

BussgodsPilen & Finland

En av de viktigaste delarna i Bussgods rikstäckande transportnät är BussgodsPilen. Det är deras egna trailer som dagligen kör sträckorna Stockholm – Luleå, Luleå – Stockholm. Sträckan är vital för Bussgods snabba transporter, och alla typer av försändelser gagnas av Pilens aktivitet. Sedan några år tillbaka samarbetar Bussgods med deras finska motsvarighet Matkahuolto OY, om du vill skicka till Finland går det alltså utmärkt. Paketen går då via Luleå och Haparanda för att sedan lastas om och köras ut till Finland. Matkahuolto erbjuder även dem sina kunder möjligheten att spåra försändelser.