DSV

*/ ?>

DSV

DSV är med sin aktivitet i över 100 länder, mer än 22 000 anställda världen över, varav ungefär 900 i Sverige, och en omsättning motsvarande 55 miljarder kr år 2013 det tredje största speditionsföretagen i Europa.

DSV – Spåra, Live Tracking, Track and Trace Service

DSV – Always on time

Företaget uppstod 1976 och DSV är en förkortning för DeSammensluttede Vognmænd vilket skvallrar om att företagets huvudkontor ligger i Danmark, samt att företaget är danskägt. DSV har kontor i ungefär 70 länder och verksamheten är uppdelad i tre divisioner: DSV Road har hand om lastbilstransporter och deras totala arbetsstyrka uppgår till 9000 medarbetare varav de har tillgång till fler än 17 000 lastbilar som transporterar paket dagligen över hela Europa. DSV Air & Sea har ansvaret för flyg- respektive sjöfrakt och har en arbetsstyrka på 6000 anställda, fokusen ligger på försändelser till hela världen varav det årliga antalet containers uppgår till 750 000, därtill skickas det också årligen 250 000 ton försändelser per flygfrakt. DSV Solutions som sysslar med tredjepartslogistik och lager. 6000 anställda är dagligen sysselsatta med att hitta de optimala lagerlösningarna för deras intressenter, samt att underhålla deras över 130 lager med en sammanlagd yta på 2 300 000m2.

DSVs frakttjänster

Precis som de flesta andra transportbolag och speditörer har DSV en uppsjö av transportalternativ att erbjuda företag som har försändelser på agendan. För privatpersoner är valen inte lika många, därför är andra speditörer att rekommendera i detta fall. Flest möjligheter har ditt företag att skicka via vägtransport, då det är här DSV har överlägset mest erfarenhet, expertis och tillgångar. I synnerhet inom Europa.

DSV inom Sverige:

  • DSV e-parcel är en av deras mest använda tjänster som i praktiken är en paketgodslösning för mindre försändelser. Med e-parcel kan du från valfri ort i Sverige skicka kollin upp till 35 kg inom hela riket. Så länge sändningens totala volym inte överstiger 0.35 kubikmeter, samt inte väger mer än 100 kg kan du skicka med denna tjänst. Paketen går från dörr-till-dörr och går land. Det här alternativet har alltid spårningsmöjligheter.
  • DSV styckegods är valet för företag som vill skicka stora laster inrikes med en dragvikt som inte överstiger 1560 kg. Du får med det här alternativet professionell service från början till slut, med såväl dörr-till-dörr leverans till realtidsspårning hela transporten. Tack vare DSVs utarbetade HUB-system som innebär att tre centraler finns utplacerade i Sverige där alla passerande DSV-lastbilar möts, är transportkedjan optimerad för supersnabba transporter. Du får regelbundna statusuppdateringar gällande transporten, oavsett om du väljer att följa den själv via deras e-service eller ej.
  • DSV partigods är i stort sett samma tjänst som styckegodstransport, med skillnaden att partigods omfattar större transporter ofta av känsligare karaktär. Med den här fraktformen får du personligen kommunicera med DSVs mest rutinerade medarbetare för att ni ska kunna komma fram till den bästa lösningen för dig – skräddarsytt är bara förnamnet.
  • För mindre försändelser är DSV e-pallet ett prisvärt och pålitligt alternativ. Deras pallgodsalternativ är ett av de mest utarbetade på den svenska marknaden, så om det du vill skicka inte överstiger dimensionerna höjd 220 cm, längd 120 cm och bredd 80 cm, samt inte väger mer än ett ton är det här ett utmärkt val om du skickar inrikes. Priserna beror på hur lång distans de transporteras.
  • DSV Night Distribution är utformat för kunden som har tillgänglighet högt på önskelistan. Med denna frakttjänst levereras försändelsen till mottagaren innan 07:00 på morgonen tack vare att transporten sker nattetid. Eftersom det är ovanligare att det finns folk som tar emot så tidigt på morgonen har DSV utarbetat ett skanningssystem som både säkrar och dokumenterar alla DSV Night-transporter i detalj. Lastbilarna är alla utrustade med GPS vilket innebär realtidsspårningen på alla transporter. Den här frakten är en av de mer unika tjänsterna som erbjuds, därför skräddarsys också alla transporter av den här arten.

DSV inom Europa:

DSVs olika fraktlösningar till våra kontinentala grannländer varierar stort beroende på vilket land du vill skicka till. För länder som exempelvis Tyskland och Belgien är avgångarna mycket frekventa och valmöjligheterna när det kommer till bil och tillvalstjänster är av naturliga skäl också många till antalet. Två vanliga alternativ presenteras av oss, men för mer utförlig information rekommenderar vi att ni kontaktar DSV.

  • DSV Daily är ett samlingsnamn för styckegodstransporter med dagliga avgångar till ett stort antal europeiska länder. Ledtiderna är högst definierade och alla transporter sker i dubbelbemmanade lastbilar. Dörr till dörr-leverans är att räkna med vid expresstransporter och generellt gäller hämtning på bokningsdagen ända fram till 12:00. Tjänsten kan alltid skräddarsys för dina behov och som vanligt är alla bilar utrustade med GPS för möjliggörandet av realtidsspårning. DSV Dailys transporter avgår regelbundet till följande regioner och länder: Benelux, Danmark, Frankrike, Grekland, Italien, Kroatien, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, UK Ungern, YU och Österrike.
  • Om du vill skicka mindre leveranser som ryms inom definitionen för pallgods är DSVs utarbetade alternativ DSV Daily Pallet en förträfflig lösning. Tjänsten är kanske deras mest standardiserade och har till och med en dedikerad sida enbart för transport av den här typen.
  • Med Daily Pallet kan du skicka pallgods upp till 3500 kg till valfri destination inom hela Europa. Transporten är punktlig, säker och hela tiden spårbar.

DSV historia i korthet

1976 bildar tio stycken självständiga, danska åkerier “De Sammensluttede Vognmænd”, förkortat DSV. Det går bra för transportföretaget som under de kommande decennierna förvärvar ansedda speditionsföretag som Samson Transport och DFDS Dan Transport Group. Namnbyten sker titt som tätt, ofta till följd av de olika förvärven, 2007 fastställer de dock sitt samlade företagsnamn som DSV. Idag är de etablerade i över 110 länder, varav kontor återfinns i 70 av dem. Globalt har de cirka 22 000 anställda, och 2013 redovisade de en omsättning på uppemot 55 miljarder kronor.