TNT

*/ ?>

TNT

TNT står för Thomas Nationwide Transport varav Thomas är efternamnet på grundaren vars namn var Ken Thomas. Företaget är från början Australiensiskt men är idag en global storspelare i transport- och logistikbranschen, med specialområdena expresstransport, säkerhet och internationell transport.

TNT – Spåra, Live Tracking, Track and Trace Service

TNT – Välrenommerad transportgigant

Med transportfordon och flygplan i regioner som Mellanöstern, Europa och Afrika kan TNT erbjuda exceptionell transportservice såväl globalt som inrikes. I Sverige sysselsätter TNT cirka 400 anställda, och omsättningen för 2012 var hela 1017 miljoner kronor. I snitt går 3 miljoner försändelser årligen via TNT Sverige – totalt hanterar de runt 100 miljoner. Deras huvudkontor i Sverige återfinns i Upplands Väsby.

TNT Spårning av försändelser

Du kan enkelt spåra de brev och paket du skickar med TNT, du gör det antingen via internet på deras hemsida eller i din smartphone. Så länge det du skickar går uteslutande via TNT kan du följa försändelsens väg från och med du lämnar av det hos TNT tills det anländer till mottagaren. Du kan till och med se mottagarens signatur såväl som den exakta platsen och tidpunkten för försändelsens mottagande. I synnerhet för företag är det praktiskt att kunna välja nämnda tillval då det möjliggör för dem att i detalj ha koll på utskicken.

Inrikestransporter spåras via deras hemsida, det enda du behöver göra är att registrera ett myTNT-konto, logga in på hemsidan och sedan skriva in antingen fraktsedelns referensnummer eller det personliga referensnumret du själv kommit på. Samtidigt kan du via samma tjänst ladda ned leveransbekräftelser, eller så kallade POD-bilder, som visar antingen antingen signatur eller stämpel som intygar att leveransen har mottagits. Även internationella försändelser kan spåras med samma tjänst och på samma vis.

TNT Express

TNT erbjuder en mängd olika former av expresstransporter av paket och dokument såväl inom Sverige som globalt. Tack vare de många olika valen du har kan du i princip skärddarsy en transportlösning som passar dig, från leverans samma dag till en bestämd tidpunkt den nästkommande. En presentaion av dem följer.

Tidsdefinierade expresstjänster

  • Sameday – Den här tjänsten är utformad för brådskande försändelser, ditt paket hämtas i regel inom 60 minuter och levereras till mottagaren samma dag. Leveransen bekräftas av TNT som även har hand om alla eventuella förtullningar. Det finns inga vikt- och storleksbegränsingar, dessutom kan du välja försäkring som tillval.
  • 9:00 Express – Din försändelse levereras innan klockan 09:00 nästkommande arbetsdag. Alternativet är tillgängligt i storstäder och affärsområden i runt 40 länder, för försändelser upp till 210 kg.
  • 10:00 Express – Din försändelse levereras innan klockan 10:00 nästkommande arbetsdag. Alternativet är tillgängligt i storstäder och affärsområden i runt 40 länder, för försändelser upp till 210 kg.
  • 12:00 Express – Din försändelse levereras innan klockan 12:00 nästkommande arbetsdag. Alternativet är tillgängligt i storstäder och affärsområden i runt 80 länder, för försändelser upp till 500 kg.
  • Express – Din försändelse levereras innan nästkommande arbetsdags slut. Alternativet är tillgängligt i storstäder och affärsområden i runt 200 länder, för försändelser upp till 500 kg.
  • 12:00 Economy Express – Din försändelse levereras innan klockan 12:00 på överenskommen arbetsdag, 2-5 arbetsdagar efter att du skickat det. Alternativet är tillgängligt i storstäder och affärsområden i runt 25 länder i Europa, för försändelser upp till 500 kg.
  • Economy Express – Din försändelse levereras på överenskommen arbetsdag, 2-5 arbetsdagar efter att du skickat det. Alternativet är tillgängligt i storstäder och affärsområden i fler än 200 länder världen över, för försändelser upp till 7000 kg inom Europa och 500 kg till resten av världen

Specialtransporter

TNT erbjuder även en del specialtjänster så som Time Criticial Services där du som är i särskild mån av tid erbjuds att skräddarsy en speciallösning.Gemensamt för dem är att du alla tider på dygnet, året runt har möjlighet att ringa TNT och få ett personligt samtal där ni gemensamt kommer fram till den bästa transportlösningen för dig.

Special Express – Det snabbaste alternativet! Förutsatt att du bor i en metropol eller befinner dig i ett viktigt affärsområde, plockas din försändelse i regel upp inom minuter, varav den transporteras och hamnar på första bästa flyg till önskad destination. TNTs personal väntar på paketet i destinationslandet och så fort det lämnats av till mottagaren får du ett samtal som bekräftar.

Kurir ombord – Det säkraste sättet att så snabbt som möjligt transportera din försändelse från A till B. Ditt paket plockas upp av en personlig kurir som reser med ditt paket som handbagage hela vägen fram till mottagaren. Särskilt lämpat för företag som vill skicka till exempel konfidentiellt material eller synnerligen värdefulla objekt.

Flygcharter – Ett utmärkt alternativ om din försändelse är i tyngsta, största eller ömtåligaste laget. Ett snabbt och tillförlitligt val för utrikestransporter. Under samtalet med en av TNTs medarbetare kommer ni fram till alla omkringliggande omständigheter som transport till och från flyget, eventuella tullavgifter, etc..

Direktbil – Om du skickar inom Europa går det generellt snabbast via landvägen snarare än luftkorridorer. Det som skiljer den här transporttjänsten från deras övriga Express-alternativ är att du här har chansen att skräddarsy transporten utifrån vad du skickar. Ett flertal fordon som budbil, skåpbil och långtradare står till buds. Du kan även anpassa dem så att de är gps-utrustade, är särskilt tempererade etc..

TNT Historia

Det som började med en skåpbil i Australien 1946 är idag ett av världens främsta transport- och logistikföretag, som är aktivt i över 63 länder och med en årlig omsättning på multimiljardbelopp. Grundaren hette Ken Thomas och det är också från hans namn som företagsnamnet kommer: Thomas Nationwide Transport. Företaget hette dock till en början K.W. Transport och det skulle dröja till 1958 innan det fick det namn det har idag.

TNT höll sig till den inhemska marknaden ända till 1978 då det etablerade sig i Storbritannien genom att köpa upp det Lancashire-baserade transportföretaget Inter County Express. 1980 listas TNT på brittiska börsen, och under de kommande året lanserar de en rad revolutionerande transporttjänster i England.

Expansionen fortsatte inom Europaområdet och när de klev in i 90-talet jobbade cirka 70 000 anställda för dem globalt, mycket tack vare att de tog över ett av Hollands största transportbolag. För bara några år sedan, 2012, försökte UPS i ett uppmärksammat mål att förvärva TNT, men med anledning av konkurrensregleringar förhindrade EU-kommisionen affären.

TNTs huvudkontor ligger i Hoofdorp i Nederländerna, och deras årliga omsättning 2013 uppgick till 6,6 miljarder euro.